Barbetkennel Milliers de Boucles

Milliers de Boucles oftewel “duizenden krullen”

Milliers de Boucles betekent vrij vertaald “duizenden krullen”. Bij de Barbet denk je direct aan de baard en de krullen. Feit is dat elke Barbet een baard heeft, maar de wijze waarop de krul naar voren komt, varieert praktisch per Barbet. Dit is ook terug te zien bij mijn eigen Barbets. Zo heeft Corvette een krulvacht, Pip losse wavy-krulvacht en Fee een krulvacht. De diversiteit onder de vachtsoorten die de Barbet kent, is de inspiratie geweest voor mijn kennelnaam.

Een kennelnaam kan vóór (prefix of voorvoegsel) of achter (affix of achtervoegsel) de naam van de hond. Ik heb gekozen om Milliers de Boucles achter de naam van de hond te zetten. Op de stamboom staat eerst de (nest)naam van de pup gevolgd door Milliers de Boucles.

Milliers de Boucles is door de Raad van beheer en de Fédération Cynologique Internationale (FCI) goedgekeurd en in Nederland op 4 september 2017 door de Raad van Beheer ingeschreven in het register van kennelnamen.

Barbetkennel Milliers de Boucles is als clubfokker aangesloten bij:

De Nederlandse rasvereniging voor liefhebbers en fokkers van de Barbet.

Als fokker ben ik gevestigd in Purmerend, omgeving Amsterdam/Zaanstreek-Waterland, gelegen in de provincie Noord-Holland.