Trimmen: pup, puber of volwassen Barbet

In mijn trimsalon aan huis in Purmerend is het mogelijk om een afspraak te maken voor het trimmen van uitsluitend uw Barbet. Graag hoop ik u samen met uw Barbet te mogen verwelkomen in mijn trimsalon!

Ik bied een aantal trimsessies aan:

Trimmen Barbetpup
Wanneer uw gezin is uitgebreid met een Barbetpup dan is het verstandig om deze al vroeg kennis te laten maken met het trimmen. Vanaf de leeftijd van ca. 10 weken is uw Barbetpup van harte welkom.
De trimsessie is laagdrempelig. Uw pup wordt gewassen met een speciale milde puppyshampoo en daarna droog geblazen. Nadat de pup droog is, volgt een korte trimsessie: de oogjes knip ik vrij, de voetjes en de anus worden bijgewerkt en de nageltjes worden geknipt.
De trimsessie duurt maximaal 45 minuten. Om uw pup zoveel mogelijk te laten ontspannen, is tussen de verschillende trimonderdelen een speelpauze ingelast.
Wilt u graag bij deze eerste trimsessie aanwezig zijn, dan is dit mogelijk door de Puppyworkshop vachtverzorging te volgen.

Kosten: € 45,00
Leeftijd pup: ca. 10-18 weken.

Trimmen Puber
Heeft uw Barbetpup de leeftijd van ca. 5/6 maanden bereikt, dan is het tijd voor zijn eerste echte trimbeurt. Uiteraard behoudt uw pup wel zijn schattige puppylook!
Een eerste echte trimbeurt kan best overweldigend zijn voor uw Barbet. Door elke trimstap rustig te doorlopen, zorg ik ervoor dat uw Barbet geen hekel krijgt aan het trimmen en graag nog een keer wil terugkomen. Uw Barbet wordt gewassen en daarna droog geblazen. Vervolgens wordt de gehele vacht getrimd op een lengte die ik vooraf met u heb afgesproken.
De trimsessie duurt maximaal 3-4 uur. Alle timonderdelen worden afgewisseld met een speel- en plaspauze. Houdt er rekening mee dat uw Barbet na afloop moe is en er niet nog een andere activiteit op de agenda staat. Het is mogelijk dat de eigenaar (max. 2 personen) erbij aanwezig is om hem/haar wat steun te bieden. In dat geval is een lunch inbegrepen. Mocht u liever in de omgeving iets willen eten, dan kan dat bij de brasserie, De Jutter, om de hoek (2 minuten lopen).

Kosten: € 87,50 ** (mits uw pup al eerder door mij is getrimd of u de workshop heeft gevolgd)
Kosten € 105,00 ** (indien uw jonge Barbet voor de eerste keer kennis komt maken met het trimmen)
Leeftijd Barbet: ca. 5-8 maanden.

Trimmen volwassen Barbet
Wilt u graag uw volwassen Barbet laten trimmen, dan bestaat deze trimsessie uit het wassen, droogblazen en knippen van uw Barbet. De nageltjes worden geknipt en de oren eventueel geplukt. Omdat de hond meestal al gewend is aan een trimsessie zal deze minder ingrijpend zijn voor uw Barbet.
Komt uw Barbet voor de 1e keer de trimsalon bezoeken, dan neem ik uitgebreider de tijd. Uw Barbet kan wennen aan mij en ik leer uw Barbet kennen.
De trimsessie duurt ca. 5 uur. Omdat ik het belangrijk vind dat een hond lekker in zijn vel zit tijdens een trimsessie, wissel ik het trimmen af met pauzes. Want even de “pootjes” strekken, is wel zo plezierig.
Zelf kunt u van de tijd gebruik maken om even wat voor u zelf te doen. In Purmerend en omgeving is voldoende te beleven.

Kosten 1e trimsessie/kennismaking met uw Barbet: € 105,00 **
Kosten vervolg trimsessie: € 87,50 **
Leeftijd: vanaf 8 maanden.

Trimmen puber Woody (2021)

Trimmen showhond
Het spannende moment is aangebroken, want uw Barbet gaat binnenkort meedoen aan een hondententoonstelling/hondenshow. Als eigenaar wilt u uw Barbet dan op zijn/haar allerbest presenteren. Dit kan alleen als uw Barbet op de juiste manier is getrimd en voldoet aan de rasstandaard. Hiervoor kunt u bij mij een afspraak maken in de trimsalon. Na afloop van de trimsessie ziet uw Barbet er fantastisch uit en ontvangt u nog enkele tips om de vacht op de dag van de show tot in de puntjes gereed te maken.

Kosten: € 175,00 **
Leeftijd: alle leeftijden
Let op: het trimmen dient het liefst minimaal twee tot 4 weken voor de show te zijn ingepland om zo de vacht van uw Barbet op de show in perfecte conditie te krijgen.

De Barbet als showhond

De Barbet-APK
Voor alle Barbets die ik trim, is het mogelijk om tussen de trimbeurten door een Barbet-APK in te plannen. Uw Barbet wordt dan uitsluitend gewassen, droog geblazen en ik knip de oogjes, voetjes, anus en nageltjes. En uiteraard wordt de hond geborsteld. Een Barbet-APK duurt gemiddeld 1,5-2,0 uur.
Voorwaarde voor de Barbet-APK is een klitvrije vacht. Is de vacht niet klitvrij, dan zal een Barbet-APK niet mogelijk zijn. In dat geval geldt het tarief voor een gewone trimbeurt voor een puber of volwassen Barbet.

Kosten: € 55,00 **
Leeftijd: alle leeftijden.

**Klitvrije vracht.
Wanneer uw Barbet in de klit zit, dan vraag ik een extra toeslag.
Toeslag ivm klitvrij maken vacht: € 25,00 per 0,5 uur.
Dit wordt (zoveel mogelijk) vooraf dan wel tijdens de trimsessie met u besproken. Samen bekijken we de vacht en laat ik u weten of er veel/weinig klitten inzitten. Uiteraard is het een en ander mede afhankelijk van hoe goed uw viervoeter het trimmen ondergaat.