De nieuwe baasjes

Het is zover. De tijd om afscheid te gaan nemen van de pups is aangebroken. Wat blijft dit toch altijd een verdrietig moment. Als de eerste pup weggaat, komt daar het besef dat deze bijzondere periode echt bijna voorbij is. Wanneer de laatste pup met zijn nieuwe baasje is meegegaan, is daar opeens rust en een enorme stilte. En weer rollen de tranen over mijn gezicht.

Wat was dit een fantastisch nestje. Mama Fee en papa Seppel hebben echt 8 geweldige pups gekregen! De karakters van de pups zijn zo fijn! De kalme energie die er onder de pups, Fee en mijn 2 dames Pip en Corvette heerstte, was zo bijzonder. Alle pups hebben inmiddels een nieuw thuis gevonden. Ook dit keer is er weer een geslaagde match tussen de pup en zijn/haar nieuwe baasje(s). We wensen alle baasjes heel veel geluk met hun nieuwe Barbetmaatje!

Liefs en vele hondenknuffels van mama Fee, oma Pip en oudtante Corvette!

Amande Milliers de Boucles
“Jake”

Jake heeft zijn nieuwe thuis gevonden bij Arnoud en Floor en hun kat. Het was vanaf het eerste moment een hele mooie match. Toen ze de pups kwamen bekijken, heeft Jake heerlijke geslapen bij Floor. Zo mooi om te zien hoe hij zich toen al helemaal op zijn gemak voelde bij hen.
Jake is een lief, vrolijk en ondernemend mannetje. Hij is erg geïnteresseerd in water en vindt klimmen en klauteren helemaal het einde. Uitdagen kan Jake ook erg goed, vooral zijn broers en zusjes.
Jake heeft prachtige ogen waarin je kunt verdrinken en dat is precies wat er met zijn baasjes keer op keer is gebeurd!

We blijven Jake volgen en zijn zeer benieuwd hoe zij zich verder zal gaan ontwikkelen.

Pomme Milliers de Boucles
“Pom”

Pom is de enige pup die zijn nestnaam heeft gehouden (hihi) en zal straks het dichtst bij ons in de buurt wonen bij Jacco en Margaret. Hij zal daar een bijzondere rol gaan krijgen, want zijn baasjes hebben al een aantal KNGF-pups mogen opleiden. Pom zal in de toekomst een ondersteunde rol krijgen als er weer een KNGF-pup zijn of haar toetrede neemt in het gezin. Pom zal daar bij uitstek voor geschikt zijn.
Hij is erg leergierig, zeer geïnteresseerd en zal – soms met wat begeleiding – geen uitdaging uit de weg gaan. Hij heeft mij weten te verbazen met het aangeven van zijn grens. Als hij moe is of klaar is met spelen, zoekt hij uit zichzelf (!) een rustig plekje op om lekker te gaan slapen. Zo bijzonder! Pom houdt van knuffelen en kan heerlijk languit op je schoot liggen.

Pom is een mooi gebouwde grote reu met een kalm karakter. Als alles goed blijft gaan én hij zich goed ontwikkeld, gaan we kijken of we hem in de toekomst als dekreu kunnen inzetten.

Néflier Milliers de Boucles
“Týr”

Týr heeft niet alleen mijn hart gestolen, maar ook die van Justin en Fleur. Wat is hij een fantastisch lieve Barbet. Hij is een enorme knuffelkont en weet de energie van mensen goed in te schatten. Týr is bijzonder lief voor kinderen en is nu al ontzettend voorzichtig.
Hij is een ondernemend mannetje met een heel zachtaardig sensitief karakter. Hij zal niet snel op de voorgrond staan. Týr is erg mens- en baasgericht en een echte volger. Wat ik erg bijzonder vind, is dat hij in zijn doen en laten op zijn mama Fee lijkt en dat zie je ook aan zijn looks.

Týr is een mooi gebouwde grote reu met een lief, innemend en kalm karakter. Als alles goed blijft gaan én hij zich goed ontwikkeld, zal hij in de toekomst als dekreu worden ingezet.

Pêche Milliers de Boucles
“Sem”

Sem is een ontzettend lief teefje. Echt een knuffelbeertje. Met haar prachtige look, haar amandelkleurige ogen en lieve karakter heeft ze haar nieuwe baasjes Edwin en Liesbeth voor haar gewonnen. Vanaf de eerste dag hadden zij een bijzondere klik. Zo mooi om te zien!
Sem lijkt enorm op haar oma Pip. Een prachtig Barbetje dat makkelijk met alle winden meewaait. Ze is nu al een volger en erg baasgericht. Dat heeft ze van haar vader Seppel. Het bijzondere aan Sem is dat ze op een hele bijzondere subtiele en vooral vriendelijke manier haar grenzen aangeeft. Een prachtig gebouwd meisje met een super hoog aaibaarheidsgehalte.

Met de baasjes van Sem is afgesproken dat zij geen nestjes zal krijgen in de toekomst.

Cerise Milliers de Boucles
“Noni”

Noni is een actief, vrolijk en ondernemend teefje met een eigen willetje. Haar naam betekent in het Afrikaans “Godsgeschenk” en heeft daarmee een bijzondere betekenis voor haar baasjes Wilfred en Christel. Daarnaast is haar naam een verwijzing naar een voetballer die heeft gespeeld bij de favoriete voetbalclub van Christel.
Noni is een allemansvriend en gaat geen uitdaging uit de weg. Ze is een echte waterhond en heeft een geweldige neus! Als Noni in de tuin staat en ik ben binnen bezig met de brokjes, dan is zij de eerste die gelijk binnen staat. Zo leuk! De wens van haar baasjes is dat ze op enig moment haar neus mag gaan inzetten om vermiste huisdieren op te sporen. We gaan in de toekomst zien of dit ook gelukt is.

Met de baasjes van Noni is afgesproken dat zij geen nestjes zal krijgen in de toekomst.

Abricot Milliers de Boucles
“Fred”

Fred is een super lief, vrolijk, aanhankelijk en ondernemend mannetje. Wat heeft hij een heerlijk relaxed karakter! Hij is niet snel van zijn stuk te brengen en kan heeft altijd plezier in alles wat hij doet. Een echte knuffelkont die enorm van spelen houdt met zijn broertjes en zusjes. En dat is maar goed ook, want hij zal gaan wonen bij halfzusje Lizzy (Luxy Milliers de Boucles) samen met de schapen en kippen op de boerderij van zijn baasjes Wouter en Albertine.
Fred is dol op balletjes en het heen en weer slepen van speelgoed, lege etensbakken, kussens en alles wat hij tegenkomt. Met wat oefenen zal hij goed kunnen apporteren. Ook is hij nieuwsgierig en gaat geen uitdaging uit de weg. Spetteren en spatteren in het zwembadje of een modderpoel vindt hij geweldig!

Fred is een mooi gebouwde reu met een zeer stabiel karakter. Als alles goed blijft gaan én hij zich goed ontwikkeld, gaan we kijken of we hem in de toekomst als dekreu kunnen inzetten.

Noix Milliers de Boucles
“Bobbi”

Bobbi is een vrolijk, energiek en zeer baas- en mensgericht ventje. Hij is zowel een volger als een doener en dat is precies wat zijn baasje Sanne in een hond zoekt. De grote wens van Sanne is dat Bobbi in de toekomst als therapiehond zal fungeren en een ondersteunde rol zal krijgen in haar werk. Daarmee zal hij in de voetsporen van zijn papa Seppel treden.
Voor een lekkere hondenmassage komt Bobbi graag even op schoot, maar veel liever gaat hij op onderzoek uit. Zo laat zijn neus hem nooit in de steek en sleept hij balletjes en speeltjes overal mee naartoe. Bobbi hangt soms de clown uit en dat zie je terug in zijn klim- en klauterkunsten. Een cursus behendigheid is hem op het lijf geschreven en hij zou daar nog weleens in kunnen uitblinken.

Bobbi blijven we volgen. We zijn benieuwd hoe hij zich verder zal gaan ontwikkelen.

Noisette Milliers de Boucles
“Cleo”

Cleo is een echte spring in het veld! Ze heeft een heerlijk relaxed, zachtaardig en ondernemend karakter. Ze deinst niet snel ergens voor terug en vindt alles vooral heel erg interessant. Haar vrolijke energie en bevlogenheid is aanstekelijk en dat is precies wat haar baasjes David en Saskia zochten in een tweede Barbet. Cleo zal samen opgroeien met haar halfzusje Lola (Lumi Milliers de Boucles). Samen vormen ze een prachtig koppel dat elkaar mooi zal gaan aanvullen.
Spelen en ravotten met broertjes en zusjes doet Cleo heel graag. Ze is ontzettend lief voor kinderen en zoekt hen ook de hele tijd op. Knuffelen kan ze als de beste en daar geniet ze ook enorm van. Cleo heeft een stabiel en zeer vriendelijk karakter en ik zie veel van oma Pip in haar terug.

Cleo is een prachtig gebouwd teefje met een zeer plezierig rastypisch Barbetkarakter. De komende jaren gaan we haar blijven volgen. Mocht ze zich goed blijven ontwikkelen, dan neemt ze mogelijk het stokje over van mama Fee.