Week 3 & 4

Week 3 & 4 zijn aangebroken en wat hebben de pups zich deze 2 weken ontwikkeld!

Om te beginnen met het gehoor van de pups, want alle pups kunnen nu alles horen. Als ze bijvoorbeeld de stofzuiger horen, dan zie je ze opkijken.
De wereld van de pups is ook groter geworden, want ze mogen nu buiten de werpkist lopen. En ja, daar lopen ze! Nog wel wat wankel, maar ze vinden het fantastisch en gaan allen op onderzoek uit. Met 3,5 week hebben we de werpkist weggehaald. Uiteraard ligt in het hoekje waar de werpkist heeft gestaan, nog hun vertrouwde kleed. Het weghalen van de werpkist is ook het moment waarop de pups langzaam starten met zindelijkheid. Ze willen hun slaapplek steeds minder vies maken en dus gaan ze steeds vaker elders plassen.
Omdat aan de behoeftes van de pups te kunnen voldoen, hebben we puppyren omgetoverd tot een puppygym. Zo geweldig om de pups bezig te zien en alles aan het ontdekken zijn.

Wanneer de pups in de gehele ren mogen huppelen, leggen we zoals altijd kranten neer die de plasjes en poepjes moeten opvangen. Fee poetst namelijk steeds minder. De plasjes ruimt ze nog op, maar de poepjes laat ze steeds vaker liggen. Fee doet het overigens echt geweldig! Ze is zo lief met haar kroost en laat alles toe. Wat erg mooi is om te zien, is Fee precies weet wanneer ze haar pups moet voeden, zodat de pups nooit hierom hoeven te vragen. Dat is toch echt wel het toonbeeld van een super mama!

Het neerleggen van de kranten blijkt geen succes. De pups hebben hier namelijk hele andere ideeën mee: kapot scheuren! 😂 En dus ligt er een plasmatje. Maar ook deze blijft na een paar dagen niet meer heel. Reden genoeg om te kijken wat ze vinden van plassen in de tuin!

Wanneer de pups 4 weken oud zijn en de temperatuur richting de 20 graden Celcius gaat, mogen de pups voor het eerst naar buiten. Wat blijft het speciaal om dit weer mee te mogen maken. Zo ontzettend blij dat de pups zijn. Of en wat voor effect dit heeft op de zindelijkheidstraining zal blijken in week 5. Wordt vervolgd!

De 3-4 weken fotoshoot: