De dekking: nest Pip & Upke

Het aftellen is begonnen…!

Op zondag 3 juni 2018 is Pip loops geworden. Voordat er een dekking plaats kan vinden, wordt er bij Pip een aantal keer bloed afgenomen om het progesterongehalte in het bloed te bepalen. Voor de geïnteresseerden heb ik hieronder een tabel opgenomen met de betekenis van de progesteronwaarde:

  • De progesteronmetingen
Pip – weer naar de dierenarts.

Pip vindt bezoekjes aan de dierenarts (DA) altijd één groot feest: ze krijgt veel aandacht en lekkere koekjes!
De eerste afspraak vond plaats bij de DA. Na een inwendig onderzoek (alles was helemaal tip-top in orde!), werd er wat bloed afgenomen. Pip was heel braaf en gaf geen kik! De lekkere brokjes had ze echt verdiend! Na een paar uur wachten, kwam de uitslag. Deze was – zoals verwacht – nog erg laag (0,3 ng/ml).
De keren daarna heeft Pip bloed laten prikken bij de assistente. Pip is een heel klein beetje gestegen naar 0,6 ng/ml (dag 11 van de loopsheid) om vervolgens weer iets te dalen naar 0,5 ng/ml(!). Ze heeft duidelijk nog geen enkele haast en laat Upke graag nog even wachten!
Nadat er nog een paar keer bloed is geprikt, was Pip op dag 20 dusdanig gestegen (6,2 ng/ml) dat we op advies van de dierenarts 48 uur later de dekking konden laten plaatsvinden.

  • De dekking

Op zondag 24 juni 2018 (dag 22) heeft de 1e dekking plaatsgevonden. Na een paar uur rijden kwamen we aan in Duitsland. Pip werd bij de voordeur begroet door Upke. Zo lief!❤️ Eenmaal in de tuin werd Upke enorm uitgedaagd door Pip. Ik had mijn jas nog niet uitgedaan of het was al raak! Ze hebben netjes 20 minuten gekoppeld gestaan.
Daarna werden ze even gescheiden, want Pip was zo blij dat ze direct weer wilde rennen, spelen en uitdagen. Een kwartiertje later werden Pip & Upke weer herenigd. Ze waren heel lief voor elkaar. Upke heeft Pip nog even flink gepoetst, want ja, ze moet voor andere reuen ook niet te lekker gaan ruiken. Voordat we weer naar huis gingen, hebben we nog een mooie fotosessie gedaan in de tuin. Dit ging alleen niet zo makkelijk. Even rustig zitten en een fantastische pose aannemen, was met al die gierende hormonen een hele lastige opdracht… hihi. Uiteindelijk is het toch gelukt een paar mooie foto’s te maken. En wat zijn ze leuk samen😍😍

De dag daarna zijn we voor de 2e keer op pad gegaan. Eenmaal aangekomen in Duitsland, sprong Pip de auto uit op zoek naar Upke. Na een korte begroeting bij de voordeur, wilden ze direct door naar de tuin. Een vlotte dekking volgde. Ze stonden 25 minuten gekoppeld. Na afloop hebben we nog wat foto’s gemaakt.

Nu breekt een spannend moment aan…  een maand wachten op de echo…🐾🐾

Meer informatie over het zomernest 2018: