Week 3

Vrijdag 7 september 2018 (de pups zijn 2 weken oud)
De 14e dag werd afgetrapt met de ontworming. Dat roze goedje viel alleen niet echt in de smaak! Na afloop van de ontworming heb ik snel even wat foto’s gemaakt en zie hier het resultaat… 😂😂

De 3 boys hebben inmiddels – net als Delafee – allen hun oogjes geopend! De komende week gaan ook de oortjes verder open. Er breekt weer een nieuwe en vooral hele leuke fase aan waarin de pups steeds meer prikkels tot zich gaan nemen en zich beetje bij beetje bewuster gaan worden van hun omgeving.

Met Pip gaat het erg goed! Ze eet heel veel, slaapt – net als de pups – veel, gaat weer gezellig mee met de wandelingen en poetst en boent de pups regelmatig schoon zodat ze wel lekker blijven ruiken. Ook heeft ze ontdekt dat zittend voeden wat makkelijker gaat dan liggend.

Dinsdag 11 september 2018 (de pups zijn 2 weken en 4 dagen oud)
De fase die nu is aangebroken, vind ik zóóó leuk! Elke ochtend als ik wakker word, naar de werpkist loop en de pups roep, reageren ze steeds beter op mijn stem. Acht paar oogjes kijken mijn kant op waarna ze in een soort ganzenpas mijn kant op komen gewaggeld. Vervolgens gaan ze voor de rand van de werpkist zitten en kijken ze me vragend aan of ze er eens uit mogen?! En vandaag was het zover. Één voor één zijn ze op verkenningstocht gegaan in de nieuwe puppyruimte. En daarna… vielen ze heerlijk in slaap op het grote hondenkussen. Heerlijk toch! Bouchard heeft zijn eigen plekje gevonden…

Donderdag 13 september 2018 (de pups zijn 2 weken en 6 dagen oud)
De pups vinden de puppyruimte fantastisch. Het eerste wat ze doen, is een plas en daarna driftig op zoek naar Pip. Pip trekt inmiddels wat meer haar eigen plan en vindt het hoogtijd dat de pups op eigen “pootjes” gaan staan. Ze komt wel af en toe buurten, voeden en poetsen, maar laat ze vooral zelf hun gang gaan.

De pups hebben elkaar ontdekt en weten hoe lekker een oor of poot van broer/zus smaakt. Af en toe hoor ik hier en daar wat gegrom en een klein blafje en is er een stoeipartijtje aan de gang. Langzaamaan beginnen hun karakters zich te ontwikkelen. Zo geweldig!

Richart