Fee 6 weken

Week 7

Vrijdag 5 oktober 2018 (de pups zijn 6 weken oud)
Bij alle pups zijn nu de tandjes en kiesjes aan het doorkomen en dus zijn ze volop aan het kauwen op speeltjes, botjes en vooral vingers en tenen. Uiteraard is dit laatste best pijnlijk, dus overal liggen speeltjes, bijtringen en botjes om ze aan te leren dat er geschikt en ongeschikt kauwmateriaal is. In de praktijk lukt het alleen niet altijd… 😂😇

Vandaag heb ik ook hulp gehad van Jeannette (één van de toekomstige Barbeteigenaren). De ontworming van de pups staat namelijk op het programma, dus een paar extra handen zijn zeer welkom. Dit keer ging het dan ook heel vlot met dank aan Jeannette! En uiteraard is er ook héél véél geknuffeld met de pups.

Ook hebben ze vandaag weer kunnen genieten van het prachtige herfst-/nazomerweer. Met een mooie 20°C was een klein waterfestijn met de tuinslag of gewoon lekker drinken bij de buitenkraan een must!

De verschillende karaktertjes en interesses zijn ook steeds meer zichtbaar. Zo heeft de ene pup meer interesse in water en apporteren en de andere meer in klimmen en klauteren. Ik vind het zo leuk om die verschillen te ontdekken en te zien hoe ze zich elke week toch weer enorm ontwikkelen. De komende weken ga ik verder met de socialisatie van de pups en ga ik hun wereld langzaamaan verder vergroten. Ik ben benieuwd!

Donderdag 11 oktober 2018 (de pups zijn 6 weken en 6 dagen oud)
Papa Upke en zijn baas Sebastian zijn op puppybezoek geweest. Upke en Pip herkende elkaar meteen! Na een kortstondig snuffelmoment met Pip, heeft Upke kennis gemaakt met zijn kids. Wat is hij toch voorzichtig en lief! Al snel ging Upke voor een piepballetje. Dat is toch vele malen interessanter dan 4 koddige pups die continu tegen zijn poten knallen en aan zijn staart trekken?!

Papa Upke heeft voor zijn kids ook een verrassing meegebracht: wild! De pups doken direct met hun neus in het zakje en pakte zelfstandig het wild eruit! Daarna zijn ze braaf met z’n allen in het gras gaan liggen en gaan knabbelen op het wild. Enkele pups waren wel erg trots op hetgeen ze hadden gevangen! Kleine jachthondjes in wording, net zoals papa Upke.😁