Hoera! We zijn 3 jaar oud (update 2021)

3 jaar geleden was het allereerste Milliers de Boucles nest een feit. De tijd is voorbij gevlogen en inmiddels zijn alle pups gezonde jongvolwassen Barbets met stuk voor stuk een zeer plezierig karakter. Hier volgt een korte update van Fee, Buddy, Noka & Kenzo.

Delafee Milliers de Boucles
“Fee”

Fee heeft inmiddels haar eigen plekje gevonden in onze roedel, bestaande uit tante Corvette en moeder Pip. Pip en Fee zijn nog steeds onafscheidelijk. Samen spelen, doen ze het allerliefst. Ook samen eendjes en ander waterwild kijken aan de rand van het water doen ze graag. Ondanks wat tegenslagen in haar jonge puppyjaren (een gebroken pootje dat inmiddels weer helemaal is geheeld (!) en waarvan ze totaal geen last meer heeft), heeft ze zich ontwikkeld tot een Fee mooi Barbetteefje met een ontzettend plezierig rastypisch karakter. Met haar mooie lokken en ontwapende blik weet ze iedereen voor zich te winnen. Kinderen zijn dol op Fee en Fee is dol op kinderen. Het is prachtig om te zien hoe ze met haar weglopen.
Fee is op 26 december 2020 de trotse moeder geworden van 3 prachtige dochters en 5 fantastische zoons (het Lumière nest). En op 5 mei 2023 is Fee wederom moeder geworden, wederom van 8 geweldige pups (3 dochters en 5 zoons) (het Fleurir nest).


Gezondheid in het kort:
Schofthoogte:  56 cm
Gewicht:           20 kg
Vacht:                een zwarte (losse) krulvacht
Gebit:                volledig; scharend
Zie “Fee” voor meer informatie.


Richart Milliers de Boucles
“Buddy”

Buddy is opgeleid tot hulphond (met hulp van Stichting Saac). Hij doet fantastisch werk voor en met zijn baasje. Hij is de steun en toeverlaat geworden van zijn eigen “buddy”. Het is ontzettend mooi om te zien hoe het gezin een fijne balans heeft gevonden tussen de inzetbaarheid van Buddy als hulphond en tegelijkertijd het zijn van hond en spelen in de modder als het heeft geregend. Buddy houdt van tv kijken, net als zijn moeder Pip, spelen met andere honden en lekker rennen door het hoge gras. Buddy is een prachtig voorbeeld van hoe je de werkeigenschappen van een Barbet op verantwoorde wijze tot uiting kunt laten komen.
Inmiddels heeft Buddy er een Barbetvriendje bij: zijn neefje Sam (Luce Milliers de Boucles), de zoon van Fee.Gezondheid in het kort:
Schofthoogte:  53 cm
Gewicht:           18 kg
Vacht:                een zwarte krulvacht
Gebit:                volledig; scharend
Heupen:            HD-A
Gecastreerd.


Noka Milliers de Boucles
“Noka”

Noka heeft helaas afscheid moeten nemen van zijn eerste baasjes. Wegens gezondheidsredenen was het niet langer mogelijk om Noka in huis te houden en dus is hij – in en na goed overleg – herplaatst. Inmiddels heeft hij zijn plek en draai gevonden bij zijn nieuwe gezin. Noka heeft er ook een fantastisch maatje bijgekregen, Diesel. Diesel is een Barbet (Barbedoux Bronx New York) en tevens een zoon van Pip.

Noka houdt van ravotten met Diesel en natuurlijk óók met zijn baasjes. Rennen door het bos en de natuur is iets wat hij graag doet. Noka heeft, net als Buddy, een ondersteunende rol binnen het gezin. Noka voelt feilloos aan of hij steun kan bieden. Het bijzondere is dat hij dit als pup ook al deed. Het gezin is met 8 weken op puppybezoek geweest en toen was de klik er ook al meteen! Het is mooi om te zien dat de band tussen Noka en zijn gezin steeds sterker wordt en hij wellicht in de toekomst op therapeutische basis een of meerdere gezinsleden kan gaan ondersteunen.


Gezondheid in het kort:
Schofthoogte: 61 cm
Gewicht:             23 kg
Vacht:                  een bruine wavy-krulvacht
Gebit:                   volledig; scharend
Gecastreerd.

Bouchard Milliers de Boucles
“Kenzo”

Kenzo is nog altijd een vrolijke kwispelaar en is zijn gekke streken niet verleerd. Hij houdt van ravotten, apporteren en is erg visueel ingesteld. Hij kijkt, net als zijn moeder Pip, het liefst de hele dag naar buiten en wordt extra blij als je een natuurfilm opzet.
Kenzo is een nieuwsgierige Barbet die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Agility is hem dan ook op zijn lijf geschreven. Ook is hij een echte allemansvriend en is erg lief voor en met kinderen. Hij gaat graag mee op vakantie, maar het nemen van een duik laat hij liever over aan zijn andere hondenvrienden.
Met zijn charmante vriendelijke blik en zijn prachtige amandelkleurige ogen weet hij nog altijd iedereen om zijn pootjes te winden.


Gezondheid in het kort:
Schofthoogte:  55 cm
Gewicht:           19,5 kg
Vacht:                een bruine (grove) krulvacht
Gebit:                volledig; scharend
Heupen:            HD-A en Norbergwaarde 36
MyDogDNA:
– prcd-pra: vrij
– vWD1: vrij
– pra, crd4/cord1: vrij
Show: KCM 27-10-2019: zeer goed
Gecastreerd.