De ouders: Pip & Upke

Tijdens een mooie wandeling langs de Waal (Nijmegen) hebben Pip & Upke elkaar voor het eerst kunnen ontmoeten. In het begin hadden ze vooral oog voor de omgeving, maar aan het eind van de wandeling hadden ze elkaar toch echt gevonden! Samen zijn ze een prachtig koppel en vullen ze elkaar mooi aan. Voor beiden is het hun 2e nestje.

  • Gezondheid/eigenschappen Upke

Naam:                 Ulysse de Triskelleau (DE/DE)
Geboren op:       21 juli 2015
Heupen:              HD-A
Ogen:                  Cataract/Distichiasis/PRA: niet getest
Schofthoogte:    58 cm
Vacht:                  krul, bruin
Gebit:                  volledig scharend

Laboklin (DNA-test 2018):
– prcd-PRA-PCR — Genotype N/N (A) (gevalideerd): vrij
– D-Lokus D1 (dilution) — Genotype D/D (gevalideerd): vrij

Upke is een goed gebouwde Barbet met een typische waterafstotende vacht. Hij heeft – net zoals Pip – een fantastisch rastypisch Barbetkarakter. Hij is een lieve, sociale en vooral ongecompliceerde hond. Zijn ogen stralen rust en een enorme dosis vriendelijkheid uit.

Upke houdt erg van zwemmen en het maken van lange wandelingen in het bos. Dé passie van Upke is jagen samen met zijn baas. Vanaf de leeftijd van 8 weken is Upke al begonnen met zijn puppy-jachttraining.
Inmiddels heeft Upke samen met zijn baas al diverse jachtproeven afgelegd bij de Duitse jachtvereniging VBBFL en de Kreisjägerschaft (afgekort: KJS) in Essen (Duitsland). Upke heeft in 2016 de “Brauchbarkeitsprüfung”(afgekort: BP) van de KJS in Essen met goed gevolgd afgelegd en is een bruikbare jachthond in Duitsland. De diverse kwalificaties van deze jachtproeven staan hieronder vermeld.
Andere eigenschappen van Upke zijn: ontzettend stabiel, vrolijk, open, evenwichtig, loyaal/baasgericht, houdt van kinderen, niet opdringerig en totaal niet nerveus/zenuwachtig.

Duitse kwalificaties:
VAP     51 punten
VJP      71 punten
HZP  183 punten

BP KJS Essen:  Bestanden
Zuchtschau:     V/V (vertaald naar Nederlands: 2x uitmuntend)

  • Nest Pip & Upke: verwachtingen

Uit de combinatie Pip & Upke verwacht ik pups met een zeer stabiel en evenwichtig karakter die graag met én voor hun baas willen werken.
Het zou mij niet verbazen als de pups een voorkeur hebben voor apporteren en/of jacht, maar ze zijn daardoor ook zeer geschikt om andere hondensporten – weliswaar pas op latere leeftijd(!) – mee te beoefenen (denk aan behendigheid, doggydance en/of flyball).
Bovendien verwacht ik dat de pups uitermate geschikt zullen zijn om te worden ingezet als therapiehond. Ook enkele pups uit het 1e nest van Upke zijn inmiddels begonnen met hun opleiding tot therapiehond.

Het inteeltpercentage over 5 generaties is 2,64 %. Meer informatie over dit nest is terug te vinden in Pawpeds.

  • Ouders Upke

Vader:                  du Pré du Redy Cooper (CH/DE)
Geboren op:        15 maart 2011
Vacht:                   krul, bruin
Heupen:               HD-A
Ellebogen:           ED-0/0
Ogen:                   vrij

Moeder:              Górki Podduchownej Asia (PL/DE)
Geboren op:       30 juni 2009
Vacht:                  krul, bruin
Heupen:              HD-A
Ellebogen:          ED-0/0
Ogen:                  vrij

Meer informatie over het zomernest 2018: