De dekking: Fee & Seppel

Na een tijdje wachten is Fee loops geworden. Even leek het erop dat ze exact dezelfde agenda had als 2,5 jaar geleden bij het Lumière nest. Fee werd op de 15e loops, maar toch had Fee dit keer besloten ons allen wat langer in spanning te houden.

  • De progesteronmetingen

Een week na de eerste druppels bloed, zijn we voor controle naar de dierenarts gegaan. Na een uitgebreide check, is alles in orde. Fee is in topconditie! Een mooier compliment kan ze niet krijgen. Een nieuwe dracht en bevalling zal ze dan ook weer aankunnen. Direct na het onderzoek volgde de eerste progesteronmeeting. Het is nog een zeer lage waarde van 0,3 ng/mol. Na het prikken ging ik uiteraard met Fee weer lekker wandelen, even alles eruit.
Een paar dagen later ben ik weer met Fee naar dierenarts gegaan. Maar helaas, haar waarde was nauwelijks gestegen. Nadat we een aantal keren waren teruggegaan, was haar progestoron op dag 15 eindelijk gestegen naar 2,9 ng/mol. Op dag 17 is het eindelijk zover! 6 prikken later, is de ovulatie een feit. Haar waarde is doorgestegen naar 8,5 ng/mol.

  • De dekking

Op zondag 5 maart (dag 18) mochten we dan eindelijk naar Duitsland! Samen met Fee heb ik een paar nachten doorgebracht in een hotel zodat de reis naar Seppel en zijn baasjes wat minder lang is. Eenmaal aangekomen in Duitsland scheen de zon en stond Seppel ons al op te wachten. Wat een ontzettend leuke verschijning is Seppel en wat vormt hij samen met Fee een mooi koppel. Na een korte speelpartij en veel uitdagen was de dekking een feit. Na ca 20-25 minuten gekoppeld te staan, hebben Seppel en Fee elkaar nog flink besnuffeld. Ze zijn zo lief voor en met elkaar❤️ De middag sloten we af met een kleine fotoshoot. Zie hieronder het resultaat!

De fotocollage is gemaakt door het baasje van Seppel

De dag erna zijn we nogmaals teruggegaan. Dit keer geen zon, maar wel sneeuw! Eenmaal binnen was er helemaal geen tijd voor spelen 😅. Seppel en Fee stonden direct gekoppeld (ca 22 minuten). Eenmaal weer los, ging ze samen op onderzoek uit en kwamen ze om de beurt heel veel knuffels halen.
Qua karakters is het een bijzonder paar. Seppel straalt heel veel rust en kalmte uit en heeft veel respect getoond voor Fee. Fee, op haar beurt, voelde zich helemaal thuis bij Seppel. De chemie tussen beiden Barbets was er mooi om te zien😍😍

Eenmaal terug in Nederland was er bij Fee de hoop dat we nog een keer naar Seppel zouden gaan. De baasjes van Seppel hebben ook laten weten dat Seppel weer bij de deur heeft staan wachten op Fee. Tevergeefs.

Een spannende periode is nu aangebroken. Het is nu wachten op de echo die pas vanaf 28 dagen na de dekking mogelijk is. Wanneer we nieuws hebben, dan laten we dit uiteraard weten 🐾🐾

Voor meer informatie, klik hieronder:
* De ouders: Fee & Seppel
* De dracht: Fee & Seppel
* De geboorte: Fee & Seppel