De dekking: nest Fee & Bolle

Het is zover!

Een weekje later dan verwacht, is Fee op 15 oktober 2020 loops geworden. Om te bepalen wanneer de dekking het beste kan plaatsvinden, ga ik met Fee een aantal keer naar de dierenarts om haar progesteronwaarde te laten bepalen. Wanneer deze waarde rond de 10 ng/ml zit, hebben Fee en Bolle een “hondendate”.

  • De progesteronmetingen

Een week nadat Fee loops is geworden, stond het eerste bezoek bij de dierenarts (DA) op de agenda. Bij de DA is Fee gecontroleerd en bleek alles helemaal in orde te zijn(!). Omdat in de kamer naast ons een kat werd onderzocht (via een raampje kon Fee de kat zien), had Fee niet eens meer in de gaten dat de DA wat bloed bij haar had afgenomen. De uitslag kwam later die dag binnen: een kleine lichte stijging! Er is dus al iets gaande, maar we moeten nog even geduld hebben. Daarna volgde er nog een paar bezoekje aan de DA. Ondanks dat ze geen groot fan is van de DA, heeft ze zich keer op keer voorbeeldig gedragen en gaf ze geen kik tijdens het bloed prikken. Mijn knappe Fee!

  • De dekking

Op maandag 26 oktober 2020 (dag 12), een mooie zonnige herfstdag, was het zover; de progesteronwaarde was goed gestegen en dus konden we op pad.
Bij aankomst stond Bolle al braaf op Fee te wachten. Zoals het een echte heer betaamd, gaf hij haar alle ruimte om eerst de omgeving te verkennen. Na een een rustige kennismaking – met veel snuffelen, spelen en uitdagen – sloeg de vonk over ❤️ Nadat ze circa 8 minuten gekoppeld hebben gestaan, gingen ze samen nog even de voortuin verkennen. Het is een prachtig koppel zo samen en beiden hebben écht een heerlijk karakter.

De dag daarna bracht Fee nog een laatste bezoek aan Bolle. Ze herkenden elkaar meteen; zo ontzettend aandoenlijk en lief! 😍😍 Na een vluchtige begroeting, volgde de tweede dekking. Net zoals de dag ervoor verliep deze vlekkeloos. De koppeling duurde nu iets langer, namelijk 12 minuten. Daarna hebben ze nog wat tijd samen doorgebracht, want het uitgebreid besnuffelen, knuffelen en spelen volgde dit keer na de dekking. So cute!!

Nu breekt er een spannende tijd aan, want de echo zal pas over een maand gaan plaatsvinden… 🐾🐾 en dan weten we of Bolle en Fee, papa en mama worden.

Zie voor meer informatie over het nest van Fee en Bolle:

Kunt u niet wachten, dan kunt u een korte blik werpen op het vorige nestje: het Chocolat Noir nest uit 2018.