Opvoeding & training

Tijdens de nestperiode is al een start gemaakt met de zindelijkheidstraining. Hieraan besteed ik veel aandacht. Mijn ervaring is dat de pups op de dag van vertrek al ver gevorderd zijn in de zindelijkheidstraining. In de korte leidraad die u meekrijgt bij het vertrek, zal worden uitgelegd hoe u dit verder kunt begeleiden.

Meer informatie over een Milliers de Boucles pup, klikt u op de onderstaande onderwerpen:
Informatie Milliers de Boucles pup
Socialiseren
Vachtverzorging & Trimmen

De opvoeding van uw Barbetpup
Yes! De pup mag mee naar huis! En dat is gelijk dé uitdaging. Want vanaf dag 1 start de opvoeding van uw pup.
Naast de belangrijke begeleiding van uw pup door de socialisatiefase, zult u uw pup ook moeten opvoeden. Oefeningen zoals zit, af, hier en het reageren op de door u gekozen naam, zal moeten worden getraind. Dit geldt ook voor het aanleren en het aangeven van grenzen op een positieve manier: straffen heeft geen zin en zal averechts werken voor uw Barbet! Er zijn diverse boeken beschikbaar, die stap voor stap uitleggen hoe u bepaalde oefeningen kunt aanleren.
Ook kunt u diverse cursussen gaan volgen bij de hondenschool, zoals een puppycursus en gehoorzaamheidscursussen. Het leuke van een puppycursus is dat uw pup ook in contact komt met andere pups. Een grote afleiding, maar tegelijkertijd ook een enorm leuke uitdaging om ervoor te zorgen dat de hond naar u gaat luisteren en niet met de andere pup wil spelen!

Bij het kiezen van een cursus is het belangrijk te informeren naar de wijze waarop er wordt getraind. Op steeds meer hondenscholen wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde positieve beloningsgerichte methode.

Bij de cursussen die ik heb gevolgd, heeft de focus ook altijd gelegen op het trainen op een positieve en creatieve beloningsgerichte manier. Het belonen van het juiste gedrag van je hond doe je met je stem, beloningssnoepjes of door te spelen met het lievelingsspeeltje van je hond (en in sommige gevallen door gebruik te maken van een clicker). Door het leren ‘lezen’ van de lichaamstaal van je hond, leer je te begrijpen wat jouw hond voelt en hoe en op welk moment je als baas het beste kunt reageren op het gedrag van jouw hond. Dit levert een geweldige samenwerking op tussen jou en je hond. Bovendien leert de hond zo vertrouwen te krijgen in zichzelf en in jou als baas; iets wat ik zelf iedere dag weer terugzie in mijn honden.

Wanneer u besluit een cursus te volgen met uw Barbet, komt het teamwork naar voren waaraan een Barbet zoveel waarde hecht. De Barbet vindt niets leuker dan werken met z’n baas. Het volgen van een vergevorderde gehoorzaamheidscursus, jachttraining, behendigheid, flyball, speurwerk, waterwerk, doggydance… Alles vinden ze leuk, zolang ze dit maar samen met hun baas mogen doen!