Informatie

Een pup van Barbetkennel Milliers de Boucles

Mocht u interesse hebben in een pup van Milliers de Boucles en wilt u graag op de wachtlijst worden geplaatst, dan kunt u contact met mij opnemen. Voor meer informatie over de wijze waarop een pup bij Milliers de Boucles wordt toegewezen en wat u bij Milliers de Boucles kunt verwachten, volgt hieronder alvast een toelichting.

  • Kennismakingsgesprek

Wanneer u contact met mij heeft opgenomen, dan ontvangt u zo snel mogelijk van mij een korte vragenlijst. Nadat ik deze ingevuld retour van u heb ontvangen, maak ik graag kennis met u. Tijdens het kennismakingsgesprek informeer ik u over het ras en over mijn honden en zal ik u nog wat aanvullende vragen stellen om meer te weten te komen over uw thuissituatie. Uiteraard kunt u dan ook aangeven wat uw wensen zijn.

  • Hoera, gezinsuitbreiding!

Wanneer het nest geboren is en u in aanmerking komt voor een pup uit dat nest, wordt u daarvan door mij persoonlijk op de hoogte gesteld. U krijgt dan nog niet te horen welke pup u krijgt.

U krijgt de mogelijkheid de pups vanaf de leeftijd van 4/5 weken te bezoeken op vaste bezoekdagen. Tijdens deze bezoeken krijgt u een indruk van de pups, de omgeving en de moeder. Wanneer u regelmatig de pups bezoekt, kunt u ook zien hoe zij zich ontwikkelen.

  • Toewijzing pup

Tussen de 6e en 7e week krijgt u te horen met welke pup u een match bent. Daarbij houd ik zoveel mogelijk rekening met uw wensen (zoals de voorkeur voor een reu of teef).
De pups worden uitsluitend door mij verdeeld; u heeft niet het recht zelf een pup uit te kiezen. Bij Milliers de Boucles staat het vinden van een juiste match tussen het gedrag van de pup en de wensen van de toekomstige eigenaar voorop. Daarbij wordt tevens rekening gehouden met bijvoorbeeld uw eigen ervaringen met honden, uw thuis-/gezinssituatie, wat u met uw Barbet wilt doen qua cursussen en training, het zijn van gastgezin en de eventuele inzetbaarheid van de Barbet als therapiehond .

  • Verkoopcontract

Tussen de 6e en 7e week ontvangt u van mij het verkoopcontract met daarin onder andere de gegevens van uw pup en de ouders van uw pup. Mocht u besluiten toch geen pup te willen, dan heeft u het recht zich terug te trekken.

Op de dag dat u de pup komt halen, neem ik het verkoopcontract geheel met u doornemen waarna dit samen met de stukken van de Raad van Beheer wordt ondertekend. De stukken van de Raad van Beheer worden door mij toegestuurd.

U ontvangt ook een lijst met handige benodigdheden voor uw pup, het zogenoemde “MdB basis- en verzorgingspakket”: een met zorg samengesteld pakket, afgestemd op de verschillende behoeften van uw Barbet. U kunt dit volledige pakket of delen van het pakket vooraf bij mij bestellen.

  • Vertrek van de pup

Als de pups zo’n 8/9 weken oud zijn, breekt het spannende moment aan dat u de pup mee naar huis krijgt. De pups hebben dan hun eerste entingen gehad, zijn gechipt en ontwormd. Tevens hebben alle pups een DNA-profiel. Dit is door de Raad van Beheer sinds 1 juni 2014 verplicht gesteld.

Bij het vertrek ontvangt u van mij een leidraad met allerlei praktische adviezen en tips over de socialisatie, opvoeding en (vacht)verzorging van uw pup.

  • Nestreünie

Er vindt een nestreünie plaats wanneer de pups zo’n 8 à 9 maanden oud zijn. Het is altijd erg leuk om te zien hoe de diverse pups sinds hun vertrek zijn veranderd. Bovendien is dit een goede gelegenheid om alle ervaringen met elkaar uit te wisselen!

  • Vragen?

Wanneer u uw Barbet mee naar huis neemt, zullen u, uw gezin en vooral ook uw nieuwe gezinslid (lees: uw Barbet) moeten wennen aan deze nieuwe situatie. Uw Barbet heeft immers de hele dag soortgenootjes om zich heen gehad en staat er vanaf het moment van vertrek “alleen” voor. In deze periode heeft u ongetwijfeld vragen of komt u situaties tegen waarin u graag advies wilt hebben. Graag help ik u en uw Barbet ook in deze periode.

  • Herplaatsing

Mocht u om wat voor reden dan ook moeten besluiten dat de pup moet worden herplaatst, neemt u dan contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden. Ik help u graag bij het zoeken van een goede oplossing. Eventueel kunt u ook contact opnemen met de Barbetclub.